|
همانطور که می دانیم:
جرم الکترون = 28-10 * 9.09
جرم پروتون = 24-10 * 1.6725
جرم نوترون = 24-10 * 1.67495
بار الکترون - است و پروتون + و نوترون نیز خنثی است.
همانطور که همیشه گفته شده، هسته ی یک اتم مجموعه ی پروتون ها و نوترون هاست.
حال نوترون ها که هیچ، ولی پروتون ها که با بار هم سان یکدیگر را دفع می کنند چطور می توانند در آن فضای کوچک هسته جمع شوند من می گویم که نوترون چیزی به جز الکترون و پروتون نیست و اساسا هر گاه الکترون و پروتون گرد هم آیند چیزی به نام نوترون ساخته میشود. یعنی یک بار منفی و یک مثبت، بار خنثی می دهند. گرچه این توضیح منطقی به نظر می رسد ولی مجموع جرم یک پروتون و یک الکترون 24-10 * 1.673409 است که با جرم یک نوترون(24-10 * 1.67495) متفاوت است. برای اینکه مجموع جرم پروتون و الکترون با یک نوترون برابر شود باید یک پروتون را با 2.695269527 الکترون (2.7 به طور تقریبی) جمع کرد، در حالی که تصور تعداد اعشاری از الکترون غیر ممکن است.
حال برای توجیح این وضعیت می توان فرض کرد که هر دو الکترون که کنار هم قرار می گیرند و با هم درگیر می شوند اجبارا بارشان مثبت می شود. یعنی مثل همان ریاضیات که منفی در منفی می شود مثبت، در اینجا نیز هر دو الکترونی که با هم درگیر می شوند (و نیرویی آن ها را به زور بر ضد نیروی دافعه بین آن ها با هم درگیر می کند) اجبارا بار مثبت تولید می کند. و اساسا می توان تصور کرد که پروتونی وجود ندارد، و پروتون مجموعی از تعداد زوج الکترون است. با محاسبه (جرم پروتون را به جرم الکترون تقسیم کنیم) در می یابیم که با این فرض هر پروتون باید از 1839.933993 الکترون تشکیل شده باشد، که من این عدد را 1840 فرض می کنم و اعشار عدد اصلی را ناشی از خطای محاسبه ی جرم الکترون و پروتون می دانم.
مسئله ای که ممکن است فکر شما را مشغول کرده باشد ممکن است این باشد که چرا این مقدار الکترون همیشه کنار هم قرار می گیرند و یک پروتون را تشکیل می دهند، چرا پروتون هایی با جرم کمتر و تعداد الکترون تشکیل دهنده ی کمتر(ولی زوج) نداریم. به نظر من شاید دلیلش پایداری شکل هندسی مربوطه با این تعداد از الکترون (فقط و فقط) است و یک حالت دیگر نیز وجود دارد که آن نیز نوترون است. یعنی تنها در این دو حالت (ژروتون و نوترون) الکترون ها شکلی پایدار به خود می گیرند.
n - p) / e = 2.695269527)
اختلاف جرم نوترون و ژروتون تقسیم بر جرم الکترون
در رابطه با این عدد چه؟ به نظر من، اگر تعداد زوج از الکترون ها در تشکیل یک نوترون نقش می داشت، دیگر آن نوترون باری مثبت میداشت و اگر تعداد فرد نقش می داشت نوترون باری منفی می داشت. پس لازم بود که تعدادی بین زوج و فرد باشد، یعنی x.5 (ایکس ممیز نیم). که عددی که ما بدست آوردیم x.69 تا حدودی با این متفاوت است. پس ایراد کجاست؟ حتی اگر جرم نوترون را نیز به جرم الکترون تقسیم کنیم، حاصل می شود 1842.629263 که با x.5 متفاوت است. حالات مختلف در توجیح این بحث:
1- x.5 با x.62 خیلی تفاوت ندارد و می توان آن را ناشی از خطا دانست
2- الکترون در حرکت جرمش با الکترون در سکون متفاوت است، پس این جرم از الکترون که شما با آن محاسبه می کنید، نادرست است
3- شکل قرار گیری الکترون ها در کنار هم (در تشکیل یک پروتون و یا نوترون) روی بار تاثیر می گذارد وحال چون بار را عددی صحیح فرض کرده اید پس جرم ها اعشاری بدست می آید
4- تئوری شما از پایه یک خیال بافی بچه گانه است
5- ....
برایم خیلی جالب است که بدانم نظر شما چیست. این بحث را رها نکنید و حتما در قسمت نطرات در بحث شرکت داشته باشید.
نظرات شما عزیزان: